Reismogelijkheden

De meeste Nederlandse toeristen kiezen er voor om met een kleine Nederlandse reisorganisatie, Ross Holidays, naar Kythira te reizen. Het voordeel hiervan is dat je met een chartervlucht rechtstreeks van Schiphol naar Kythira vliegt en dat je zelf geen accommodatie hoeft te regelen. Uiteraard zijn er nog vele andere interessante mogelijkheden om naar Kythira te reizen.

Enkele mogelijkheden zijn:

  • Een vlucht naar Athene boeken vanaf Amsterdam, Brussel, Eindhoven, Düsseldorf of Keulen en vervolgens met een binnenlandse vlucht van Athene naar Kythira vliegen. Bij sommige maatschappijen kun je de vlucht zo regelen dat je een prima aansluiting hebt met de vlucht naar Kythira. Soms moet je een overnachting in Athene regelen. Wij zelf hebben hier hele goede ervaring mee. Het is ook leuk om alles zelf uit te zoeken.
  • Een vlucht naar Athene boeken en daarna met de veerboot (Ionis) vanaf Pireaus naar Kythira. Deze overtocht duurt 7 uur.
  • Een vlucht naar Athene boeken en vervolgens op de luchthaven van Athene een auto huren. Hiermee rijdt je door de Peloponessos naar Neapoli, een prachtige route waar je zo’n 5 uur over rijdt. In Neapoli neem je de veerboot (Porfyrousa) naar Kythira. Deze overtocht duurt iets meer dan een uur. Prijs personenauto met 2 personen € 67,00  enkele reis. Een auto huren in Athene is goedkoper dan op Kythira zelf. Tip hiervoor: http://www.economycarrentals.com/ 
  • Een vlucht naar Kreta boeken (Ryanair vanaf Eindhoven of Weeze naar Chania) (Transavia vanaf Amsterdam) en vervolgens met de veerboot Ionis vanaf Kreta naar Kythira. Deze overtocht duurt ongeveer 3,5 uur. Je kunt er ook een combinatievakantie van maken door een verblijf in Kissamos. Daar worden ook prachtige wandelingen georganiseerd.
  • Met eigen vervoer. Je rijdt naar Italië en gaat vervolgens met de veerboot vanaf Venetië, Ancona of Brindisi naar Patras. Van daar  rijd je door de Peloponessos naar Gytheo of Neapoli. Hier vandaan neem je de veerboot (Porfyrousa) naar Kythira. Deze reismogelijkheid is alleen interessant als je veel tijd hebt.
  • Voor de schema’s van de veerdiensten verwijzen we je graag naar de website van Albert en Anita:www.eengriekseiland.nl

Op Kythira kun je vervolgens zelf een appartement of hotel huren via internet.

Noot: Kythira is niet zo geschikt voor grote campers. Je mag wel overal “vrij kamperen”, maar er zijn op de stranden geen douches aanwezig. Kleinere campers kunnen nog wel door de smalle straatjes, maar met grotere campers gaat dit echt niet. Er is een kleine camping in Kapsali, maar deze is niet geschikt voor campers.

 Het beste jaargetijde om Kythira te bezoeken

Kythira heeft een mediterraan klimaat, waardoor je het hele jaar Kythira kunt bezoeken.

Qua temperatuur zijn het voorjaar en najaar het meest interessant. In het voorjaar, van maart tot half juni, is het hele eiland bedekt onder een deken van bloemen. De temperatuur is dan ook erg aangenaam om wandelingen te maken. Het zeewater is dan nog wel te fris om in te zwemmen. In  het najaar is de temperatuur ook heerlijk. Het nadeel is dan wel dat alles is uitgebloeid en verdord. Het zeewater is dan wel  aangenaam om in te zwemmen.

In de zomer loopt de temperatuur al snel op tot ver boven de 30 graden en wordt het dus te warm om te wandelen. In juli en augustus wordt het eiland vooral bezocht door vele Griekse toeristen. Alle accommodaties zijn dan volgeboekt en ook een huurauto is dan niet meer te krijgen indien je niet geruime tijd vooraf reserveert. Verwacht echter geen drukte zoals op de Nederlandse stranden; er is nog volop ruimte.

In de winter is Kythira interessant voor overwinteraars. De temperatuur blijft altijd aangenaam. Januari is de maand waarin de meeste regen valt. Het kan in november en december nog aangenaam warm zijn en in februari beginnen de eerste bloemen alweer te bloeien.

Reacties zijn gesloten.