Wandelparadijs

Kythira is een waar wandelparadijs. Prachtige vergezichten, watervalletjes, verlaten strandjes, grotten, ruïnes, roofvogels en kleine dorpjes. Je kunt hier uren wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. En mocht je iemand ontmoeten, dan is dit vast een gastvrije Griek die je graag vertelt over zijn/haar prachtige Kythira. Veel kans dat je ook wordt uitgenodigd om mee te komen eten of drinken.

Iedereen beleeft het eiland op zijn/haar eigen manier. Het zou te ver gaan om de gevoelens die bij ons loskomen als we op Kythira wandelen hier te beschrijven. Maar geloof ons, er gebeurt wat met je als je over dit prachtige eiland wandelt. Waarschijnlijk komt dit ook door de heerlijke geuren van de vele kruiden die hier groeien. Het bezorgt je een soort van “geluksgevoel”.

De mooiste tijd om op Kythira te wandelen is ongetwijfeld April en begin Mei.
Het eiland is dan bedekt met een ware bloemenzee.

Frank van Weerde, een Nederlander die al vele jaren op Kythira woont, heeft een wandelboekje geschreven met vele prachtige wandelroutes. Het is verkrijgbaar bij hem op Kythira. Er zijn routes variërend van één uur tot 4,5 uur, voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. Zorg voor goed zittende wandelschoenen en eventueel een trekking stok. Vergeet ook niet om voldoende water mee te nemen, want de temperatuur kan best hoog oplopen. Het wandelboekje wordt steeds up-to-date gehouden en uitgebreid met nieuwe routes. Frank organiseert ook een 9-daagse wandel-trektocht door Kythira. Meer informatie hierover kun je lezen op zijn website: pyrgoshouse

Albert en Anita van Xenonas fos ke choros organiseren ook 2 wandelvakanties: Stiltewandelingen en bloemenwandelingen. Voor meer bijzonderheden hierover verwijzen we je naar hun website.

Pyrgos house      Fos ke Choros

 

 

Reacties zijn gesloten.