Welkom op prachtig Kythira

Via deze site willen we je graag meenemen naar het prachtige Griekse eiland Kythira.

Diakofti

Het ligt ten zuiden van de Peleponessos. Kythira is een eiland waar je nog de echte Griekse sfeer kunt proeven. Het is er nog niet zo toeristisch. Je vindt er geen drukke boulevards en/of uitgaansgelegenheden. De bewoners van Kythira willen dit ook niet.

Toeristen die de rust én prachtige natuur van dit eiland weten te waarderen zijn echter van harte welkom.

Eén blik op de kaart en je begint al wat over het eiland te leren.

Kythira, of zoals het vroeger heette: Cerigo (Tserigo), is het eiland van de godin Aphrodite en de god Eros.

Kythira ligt in Zuidelijk Griekenland tussen de Peleponnesos en Kreta. Het eiland is bergachtig met heel wat
Grieken bezit hiervan. Een aantal stranden is alleen via zee te bereiken.
Zoals reeds eerder gezegd heeft Kythira vele betoverende stranden. In het voor- en naseizoen zijn deze bijna verlaten. Alleen in juli en augustus nemen de vakantievierende valleien die leiden naar betoverende stranden. Officieel behoort het tot de Ionische eilandengroep.
De oppervlakte van het eiland is ruwweg 280 vierkante kilometers. De vegetatie is rijkelijk, vooral in de noordelijke en westelijke streken van het eiland. Waar je ook komt, overal ruik je de in overvloed aanwezige kruiden. Het klimaat is Mediterraan, zonnig en warm met genoeg vochtigheid en hoofdzakelijk in de winter sterke winden. In het voorjaar is Kythira bedekt door een deken van bloemen.

 

Kythira heeft ongeveer drieduizend bewoners. Er zijn vele kleine dorpen. Zo’n 66 in totaal. Het eiland wordt bestuurd door één gemeente. De gemeente van Kythira en de Gemeenschap van het eiland Antikythira zijn afhankelijk van de Subprefectuur van Kythera. De inwoners leven vooral van de landbouw en toerisme. De belangrijkste agrarische producten zijn olijfolie en de beroemde kwaliteitshoning. De laatste jaren, groeit het aantal toeristen, waardoor steeds meer inwoners zich richten op het toerisme.

Het cultureel erfgoed van Kythira is rijk en toe te schrijven aan de vele verschillende bevolkinggroepen die er door de eeuwen heen woonden. De architectuur van het eiland wordt hoofdzakelijk beïnvloed door de stijlen en de motieven van Venetië, Kreta en Mani. De byzantijnse monumenten en de Engelse gebouwen versieren elke hoek en iedere zijde van het eiland. Archeologen doen belangrijke ontdekkingen en vinden prachtige voorwerpen uit diverse tijdperken. Er staan zeer vele kerkjes en kapelletjes op Kythira.  Bezoekers voelen zich snel met het eiland vertrouwd en raken al snel verliefd op dit prachtige eiland.

 

Kythira, gewoon een bijzonder eiland

Overal dorpen, op iedere berghelling, in ieder dal. Het wegennet is uitgebreid en soms ingewikkeld. Je kunt in verwarring raken. Als je moeite hebt met het vinden van een plaats, aarzel niet om een bewoner de weg te vragen. Met plezier, zal hij je de informatie geven die je wenst.

We wensen je alvast een fijne vakantie op Kythira

Reacties zijn gesloten.